Hitta mig

Tåg
Närmaste tågstation är Undersåker. Från Undersåker tar du lokalbuss till Vålådalen, alternativt taxi. Resan till Vålådalen tar cirka 25 minuter.

Boka din tågresa med:

www.sj.se 

www.nattåget.se 

www.snalltaget.se 

FJÄLLUPPLEVELSE-BUSSEN GÅR HELA SOMMAREN I SÖDRA ÅREFJÄLLEN

Den 6 juli börjar Fjällupplevelse-bussen sina turer. Bussen kommer gå fram till den 30 augusti, alla dagar i veckan. Tre gånger om dagen kör bussen från Åre, via Undersåker genom hela Södra Årefjällen och sedan tillbaka till Åre. Bussens turer är anpassade efter tågtidtabellen.

Bussen kommer vara Corona-anpassad. Det innebär bland annat att det kommer vara tomma säten i bussen, eftersom passagerare och chauffören ska kunna hålla det avstånd som Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Bussen startar vid Åre station och vänder i Vålådalen. På vägen stannar den i Undersåker, Edsåsdalen, Trillevallen, Ottsjö, Fångåmon, Vallbo och Östra Vålådalen. Bussen stannar bara i de byar dit resa har förbokats. Alla resor måste förbokas och betalas via Freelway-appen.

Det är första sommaren som Fjällupplevelse-bussen går i Södra Årefjällen. Bussen är en försöksverksamhet i Södra Årefjällen ekonomisk förenings arbete med Vision 2030. Syftet med visionen är att ställa om till ett klimatsmart Södra Årefjällen, både för lokalbefolkningen och för besökare. Under det senaste året har föreningen arbetat med en förstudie kring hållbara transporter. Med hjälp av bidrag från Leader kan nu idén med Fjällupplevelse-bussen testas.

Läs mer: https://sodraarefjallen.se/fjallupplevelse-bussen-gar-hela…/

Här kan du läsa om hur du bokar din resa: https://sodraarefjallen.se/anropsstyrdtrafik/

Flyg
Närmaste flygplats är Åre Östersund Flygplats.

Bil
Du svänger av E14 i Undersåker, mellan Åre och Östersund. Följ skyltar till Vålådalen, dit det är 29 km.

Adress

Robert Adsten
Vålådalen 212
837 75 Vålådalen
Sverige

Öppettider:

Året runt